Om oss

Företagspresentation – Grangärde Maskin AB

Inledning

Vi är ett företag som arbetar med service och reparationer av skogsmaskiner
samt försäljning av reservdelar för Eco Log och Log Max.
slider2

Historia

1980 startade Per Arne Messing, Micael Olsson, Stig Linderholm och Anders Almén ett litet företag i Grangärde. Företaget hette Grangärde Maskin AB. Under 90-talet började företaget att nå framgångar på exportmarknader, och namnet, som var lite svårt att uttala på många språk, ändrades år 2000 till Log Max AB.

I november 2012 såldes Log Max AB till Komatsu, som inte hade något intresse av att fortsätta med den serviceverksamhet för Eco Logs skogsmaskiner som bedrevs av Log Max. Följden av detta blev att några av de anställda beslutade att lämna Log Max och starta ett eget företag med serviceverksamhet för skogsmaskiner, med fokus på Eco Log.

Eftersom tre av de fyra som startade Grangärde Maskin AB 1980 nu var delaktiga i att starta ett nytt företag kändes det kul och passande att det nya företaget fick namnet Grangärde Maskin AB.

Nutid

Vi som nu (äger och) arbetar på Grangärde Maskin AB är Anders Almén, Molle Messing, Stig Linderholm, Per Moberg och Andreas Moberg, samtliga med ett förflutet på Log Max AB, och samtliga med gediget kunnande av skogsmaskiner.

Vårt mål denna gång är inte att skapa ett nytt världsföretag, utan att bli världsledande på skogsmaskinsservice i Grangärde med omnejd!
2022